Standard side

BESØK AV GUNNAR STAALESEN OG JO GJERSTAD

Foto Knut Arnesen

Forfatter Gunnar Staalesen og byhistoriker Jo Gjerstad besøkte oss på stasjonen i dag 3. mars og ble servert dugnadslunch.
Anledningen var neste års 100 års markering av bybrannnen i 1916.
Jo Gjerstad orienterte om boken de to skal gi ut om bybrannen og ønsker selvfølgelig at lanseringen skal skje i Hovedbrandstasjonen.
Sammen men Historielaget er det to med på å ta initiativ til å få til en storstilt markering av det som skjedde i 1916 på 100-årsdagen 15.januar 2016. Det kan bli snakk om både historisk utrykning med vognene fra 1916 og påfølgende by/brannvandring.
Både utrykningsvogner som ble brukt i 1916 og 3 av stasjonene; Hovedbrandstasjonen, Skansen og Sandviken er intakte.
De to hadde møte med Einar Gjessing og leder Øyvin Konglevoll etter lunchen.

3 ÆRESMEDLEMMER UTNEVNT

Foto Knut Arnesen

På årsmøtet 17. februar ble det vedtatt å opprette æresmedlemskap i Bergen Brandkorps Historielag (BBH).

Til lagets 3 første æresmedlemmer ble det innstilt på: Agnar Jensen for langvarig innsats for å ta vare på den brannhistoriske samlingen og
engasjement i BBH. Harry Rødberg for sin innsats og ledelse av restaureringsarbeid i Hagerupsstuen og Skansen brannstasjon, samt engasjement i BBH. Einar K. Gjessing for langvarig innsats for historien til Bergen Brannvesen og brannhistorien til Bergen by, samt engasjement for BBH. Da alle 3 var fraværende på årsmøtet ble diplom og blomster ble overrakt tirsdag 3. mars på dugnadslunchen på Stuen med 20 dugnadsmannskaper / medlemmer til stede.

Byråd for kultur i Bergen på besøk i Hovestasjonen med omvisning og en kopp kaffe etterpå. foto K.Arnesen
Delegasjon fra Kulurmyndighetene i Hordaland på omvisning i Hovedstasjonen 10.06.2014 foto A.Jacobsen

Ta en liten pust i bakken i jule stresset på mandag den 16. desember

Bergen Brandkorps Musikkorps har sin siste øving for 2013 i Gamle Hovedbrannstasjonen. Her blir det julemusikk og sosialt samvær for medlemmer med ektefeller/samboer, medlemmer med ledsagere av historielaget samt brannmannskaper. Stasjonen er pyntet til jul, så ta turen innom mandag den 16.des. kl.18:00. 

Fri entre!

Vår flotte kollega og altmuligmann i Historielaget fyller 80 år 6. oktober 2013. Vi gratulere han så mye med dagen :-)

110 års markering i Skansen brannstasjon; søndag den 29. september kl. 17.00

En verdig og staselig 110 års jubilant!
Det vil bli en markering av 110 års jubileet i Skansen brannstasjon på søndag den 29. september kl. 17.00. Åpning av en resturert 1. etasje; 1903 - 1966. Tilstede: Brannsjefen, medlemmer av Bergen Brandkorps Historielag, Bergen Brandkorps Musikkorps og andre inviterte. Det serveres gebursdagskake og kaffe.

Et krav fra bergenserne om et snarlig politisk vedtak for brannmuseum!

Byens befolkning er utålmodig! De krever et snarlig politisk vedtak om bevaring og at den blir et fremtidig BRANNMUSEUM og KULTURSENTER!
 

Wenche Aasbø

12. september 10:00

Her MÅ man vekke politikerne, denne vakre Brandstasjonen må reddes på alle mulige måter, jeg og mange med meg er veldig opptatt av den, driver en gruppe her på FB der vi tar bilder av byen vår idag, Bergensgruppen,, denne Brandstasjonen er ofte med i diskusjoner og ikke minst bilder. Jeg mener man må lage en underskriftskampanje, kan gjøres gratis på nett, lage en FBgruppe, kanskje noen medlemmer her som vil starte gruppen, jeg og MANGE med meg vil støtte opp............vi MÅ redde alt vi kan redde av alt det vakre i denne byen vår :)

Boken: Brannbiler mellom de 7 fjell.

Forfatteren selv med boken: Brannbiler mellom de 7 fjell

Iver Aage Iversen har laget boken om "Brannbiler mellom de 7 fjell". Brannbiler i Bergen fra 1918 - 2013. For de som har interesse av denne kan den fåes kjøpt på gml. Hovedbrannst. om tirsdagen , da er veteranbrannmennene der fra kl. 0930 - ca. 1300. Boken koster kr. 350,-

TAKK FOR INNSATSEN!

 

TUSEN TAKK FOR INNSATSEN I ANLEDNING VETERANBRANNBILTREFFET OG FJORDSTEAM 2013.

Veteranbrannbiltreffet med 46 deltagende veteranbrannbiler, 150 påmeldte gjester fra hele sør Norge, 46 veteranskip fra inn og utland på havnen og 40 kjørende klenodier på veiene i og rundt sentrum, ble dette et gigantisk arrangement. Uten stor innsats fra samtlige i Bergen Brandkorps Historielag ; Bergen Brandkorps Musikkorps og Bergen Brannvesen hadde dette ikke latt seg gjennomføre!

 

Selv om vår herre « blitset og vasket» byen på litt feile tider på døgnet, ble dette

gigant arrangementet en STOR SUKSESS! Der er alltid mye logistikk og utfordringer under veis. Disse lot seg løse i felleskap på en glimrende måte. Våre gjester, andre turister og ikke minst byens befolkning storkoste seg og ga utrykk for at de var med på et eventyr og at det er bare Bergen og bergenserne som får dette til! DETTE SKAL VI ALLE TA TIL OSS!

VEL UTFØRT OG ATTER EN GANG TUSEN TAKK FOR INNSATSEN!!!

 

EN SPESIELL TAKK TIL ALLE I KOMITEEN FOR VETERANBRANNBILTREFFET FOR VEL UTFØRT JOBB!!

 

Med vennlig hilsen

Bergen Brandkorps Historielag

Øyvin Konglevoll (s) Tor Bjørkås (s) Gudmund Konglevoll (s)

Leder Fjordsteam 2013 Komitemedlem Fjordsteam 2013 Leder veteranbrannbiltreffet

Leder for

Toren har blåst seg gjennom Fjordsteamfestivalen og Veteranbiltreffet 1. - 4. august 2013 både på trompet og strålerør fra 1700 tallet. foto KA
Iver Aage Iversen er nå ferdig med boken "Brannbiler mellom de 7 fjell" Brannbiler i Bergen fra 1918 - 2013. BA- 03.08.2013
Den 19.06.2013 fylle vår tidliger brannsjef Einar K. Gjessing 85 år. Vi gratulerer ham så mye med dagen.
Pompel&Pilt på Brannvesents dag populert kalt Hansemann og Åge. Brannbiler kjørte i Kortesje gjennom byen da Bergen Brannvesen inviterte Brannvesenets dag i anledning 150-årsjubileum. BT 09.06. 2013

En utrolig flott og vellykket markering av Bergen Brannvesens dag i Bergen den 8. juni.

En imponerende historisk parade av brannvogner og brannbiler i Bergen sentrum.

Mellom 10 og 15 tusen mennesker var innom Festplassen under demostrasjonene og utstillingen. 

"Skansn" brannstasjon i Stongfjorden i Askvoll kommune i Sog FJ

Fra venstre: Tor E. Bjørkås, Einar K. Gjessing, Agnar Jensen, Knut Arnesen og Knut Skare

En fantastisk dag hos Ole Alvsvåg, arkitekten og byggmesteren av lekestuen "Skansn" i Stongfjorden! Tusen takk for besøket! Det var storslått og uforglemmelig!!
Fanfarer og "Utsikt fra Fløyen" ble fremført under overrekkelsen og monteringen av "byvåpenet" som er laget av historielagets tusenkunstner Agnar Jensen.
Fanfarer spilt på strålerøret fra 1700 tallet. Blant annet "Fanfare Bergensis". Knut Skare med strålerøret. Den formelle overrekkelsen av byvåpenet ble foretatt av pensjonert brannsjef i Bergen Einar K. Gjessing.

Beste historiske innslag i hovedprosesjonen 17. mai

 De stilte med brannkjøretøy fra 1923 og frem til i dag. Dessuten hadde de veldig godt humør, var godt organisert og troppen var fyldig. En ekstra pluss i margen skal de ha for å uniformere seg med utrykningsklær, sier Anna Magnus fra 17.mai-komiteen.

Vinnerne får en plakett.

 

– De henger svært svært høyt, sier Anna Magnus fra 17. mai-komiteen.

 

Raus bidragsyter

Reidar Osen kom på besøk til oss tirsdag den 23. april på Hovedbrandstasjonen. Han hadde med seg og overrakte historielaget en modell av en gammen brannbil. Under denne var det festet en sjekk på kr. 100000.
- Dette er fantastisk! Tusen takk! Sa leder av historielaget Harry Rødberg som tok imot gaven.

Åpen statsjon - alltid populært

Åpen brannstasjon er populært. Det ble nok en gang bekreftet da Hovedbrandstasjonen åpnet dørene for publikum under arrangementet Bylørdag den 20. april. Små og store barn i alle aldre var innom for å se på veteranbrannbilene, og for å oppleve de andre aktivitetene denne dagen. Spesielt populært er selvsagt å kjøre med brannbilene - noe det var rikelig anledning til.

 

Gremmes over at ikke brannmuseet er kommer på plass

I stort portrettinervju med tidligere BT-journalist Lotte Schønfelder i dagens BT (14.12.2012) står det: " Og trøste og bære hvor jeg selv kan gremmes over saker og ting! Nettop fordi jeg er glad i byen min. Men når de folkevalgte ikke klarer å få fikset den gamle hovedbrannstasjonen til et museum det det allerede er på plass en gjeng pensjonerte brannmenn som tar hånd om saker og ting.....brannvesenet hører forøvrig til de få etater bergenserne har et godt forhold til......"

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.11 | 17:38

Dette er simpelthen pragtfuldt !!!

...
20.11 | 17:43

Fantastisk flott presentasjon av Bergen Brandkorps Historielag. Gratulerer med nettsiden. Lykke til! Hilsen pensjonert brannmann.

...
30.05 | 13:17
Linker har mottatt 1
11.03 | 14:57
Turgruppen har mottatt 2
Du liker denne siden